Direct contact +31 26 446 1400 nl | en

Innovatief, duurzaam logistiek park

PARK15 | Geplande Rail Terminal Gelderland

Eind oktober heeft Provincie Gelderland  besloten om de Railterminal Gelderland (RTG) aan de noordkant van de Betuweroute aan te leggen. Voor het vervoer van en naar de terminal komt een nieuwe weg. Om de economie in de regio te stimuleren wil de provincie een railterminal aanleggen bij het al bestaande containeruitwisselpunt in Overbetuwe nabij Park15. Daarmee kan Gelderland eindelijk gebruik maken van de Betuweroute die door de provincie loopt.

Gelderland ligt centraal tussen het Ruhrgebied en de Randstad en heeft een plek waar drie soorten vervoer samenkomen: De Betuweroute, de A15 en de Waal. Door de drie vervoerssoorten te combineren wordt dit gebied nog aantrekkelijker als vestigingslocatie voor (logistieke) bedrijven. Dit stimuleert de werkgelegenheid in de regio.

De provincie start nu met de voorbereidingen voor het provinciale inpassingsplan, waarna de railterminal naar verwachting eind 2019 gerealiseerd en klaar voor gebruik kan zijn. Ten aanzien van de realisatie werkt de provincie Gelderland nauw samen met ProRail en de beoogde exploitant DERT (Dutch European Rail Terminals).

Park15 multimodaal bereikbaar
De geplande komst van de Rail Terminal Gelderland (RTG) is zonder twijfel één van de onderscheidende kenmerken van Park15 Logistics en draagt bij aan onze unieke multimodale ontsluiting. De Railterminal Gelderland vormt tevens een belangrijke schakel in de logistieke corridor die de provincie wil realiseren. Na realisatie van dit omvangrijke project wordt dit de enige plek aan de Betuwelijn tussen Rotterdam en Duitsland waar treinen kunnen stoppen om containers te laden en te lossen. Via de verbinding met Duisburg is het mogelijk om continentale vracht naar het Europese achterland en Azië te vervoeren.

Mede door de komst van het RTG zal Park15 multimodaal bereikbaar zijn per weg, water en trein. Het bedrijvenpark is direct gelegen aan de snelweg A15. Op korte afstand zijn zowel Arnhem als Nijmegen gelegen. De geplande aansluiting zorgt voor een directe aansluiten op de A12 van de A15. Daardoor ontstaat een sterke oostwest verbinding tussen Duitsland en Midden- Nederland.

Ten zuiden van Park15 ligt op korte afstand De Waal. Deze rivier is de grootste arm van de Rijn en wordt als een van de belangrijkste waterwegen gezien van Nederland. Er is vanuit Park15 een directe en snelle verbinding met de Barge Terminal Nijmegen (BCTN) in het havengebied van Nijmegen. BCTN heeft een dagelijkse verbinding met de havens van Rotterdam, Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. BCTN heeft een oppervlakte van 33.000 m2 en een kade van 310 m2.

Contact

Wenst u in contact te komen met Park15 Logistics? 

Contactpersoon
Bart Franssen
M +31 617 35 82 04
Email Bart

Meer informatie

Park 15 Logistics
Zijpendaalseweg 53A
6814 CD Arnhem
T  +31 26 4461400
info@park15logistics.com